Frugttræer til enhver have

Hos os finder du et unikt udvalg af kvalitetstræer, der er nøje udvalgt til at trives i danske haver. Vores sortiment spænder vidt, fra klassiske æblesorter som ‘Ingrid Marie’ og ‘Gråsten’ til mere eksotiske varianter som den smagfulde ‘Elstar’ og den robuste ‘Rød Aroma’. Uanset om du ønsker et træ til at give skygge, bære frugt eller blot forskønne din have, har vi noget, der passer perfekt til dine behov. Alle vores træer er dyrket lokalt under bæredygtige forhold og garanterer dig en høj kvalitet og lang levetid.

Nem og hurtig levering direkte til døren

Hos os kan du bestille frugttræer direkte til din dør med nem og hurtig levering. Vi har et stort udvalg af kvalitetstræer, som bliver omhyggeligt pakket og sendt afsted samme dag, du placerer din ordre. Bestil frugttræer online her og få dem leveret direkte til din have uden besvær.

Lær de forskellige træsorter at kende

Der findes et væld af forskellige frugttræer, der kan tilpasses enhver have. Nogle af de mest populære er æbletræer, pæretræer og blommetræer. Æbletræer kommer i mange forskellige sorter, der giver smag, størrelse og modnetid. Pæretræer har en lidt mere sød og saftig frugt, der også fås i forskellige varianter. Blommetræer er et godt valg, hvis du ønsker en tidlig høst af saftige frugter. Få inspiration til dit næste blommetræskøb. Uanset hvilken type du vælger, er det vigtigt at finde et træ, der passer til din have og dine behov.

Sådan planter du dit nye frugttræ

Når du planter dit nye frugttræ, er der nogle ting, du bør være opmærksom på. Først og fremmest er det vigtigt at vælge et passende sted i haven, hvor træet vil trives. Sørg for, at der er god dræning i jorden, og at træet får tilstrækkelig sol. Grav et hul, som er lidt større end rodklumpen, og placer træet forsigtigt i hullet. Fyld jorden omkring træet op, og tryk den let til for at fjerne luftlommer. Vand træet grundigt efter plantning, og sørg for regelmæssig vanding de første par år, indtil træet er veletableret. Husk også at beskytte stammen mod skader, f.eks. ved at binde den til en pæl.

Giv dit træ den bedste start

Når du planter et nyt frugttræ, er det vigtigt at give det den bedste start. Vælg et passende sted med god dræning og tilstrækkelig sollys. Forbered jorden grundigt ved at tilføje kompost eller velrottet gødning for at give træet de næringsstoffer, det har brug for. Plant træet i en passende dybde, så rodhalsen er i niveau med jordoverfladen. Sørg for at pakke jorden godt omkring rødderne, og vand grundigt efter plantning. I de første år er det vigtigt at holde jorden fugtig omkring træet, især i tørre perioder. Med den rette pleje og opmærksomhed vil dit nye frugttræ få en stærk start og vokse sig sundt og stærkt.

Vedligeholdelse gennem året

Frugttræer kræver løbende vedligeholdelse for at holde dem sunde og produktive. Foråret er tiden til at beskære træerne for at fjerne syge eller døde grene og fremme væksten. Sommeren byder på jævnlig vanding og fjernelse af ukrudt omkring træerne. Efteråret er en god tid til at gøde jorden omkring træerne for at give dem næring til den kommende vækstperiode. Vinteren er en hviletid, hvor træerne skal beskyttes mod frost og vind. Med den rette pleje gennem hele året kan du nyde godt af en rigelig høst af lækre frugter i sæsonen.

Høst den lækre frugt

Når frugttræerne modner, er det tid til at høste den lækre frugt. Afhængigt af træsorten kan frugten høstes fra sent forår til tidligt efterår. Lær at kende de rette modningsperioder for din frugt, så du kan plukke den på det optimale tidspunkt. Frugten er bedst, når den er moden, saftig og let at skille fra grenen. Vær forsigtig under høsten, så du ikke beskadiger træet eller de tilbageværende frugter. Opbevar høstet frugt køligt og tørt, så den holder sig frisk længst muligt.

Opskrifter til at bruge din høst

Når du høster dine frugter, er der utallige muligheder for at bruge dem i lækre retter. Prøv f.eks. at lave en lækker æblekage med æbler fra dit eget træ. Eller lav en syrlig og forfriskende citronmarmelade af dine citroner. Har du overskud af bær, kan du lave en lækker smoothie eller et saftigt bærkompot. Uanset hvilke frugter du høster, er der masser af opskrifter, du kan bruge dem i – fra kager og desserter til saft og marmelade. Lad din kreativitet blomstre, og nyd den friske smag af dine egne hjemmedyrkede frugter.

Gør haven endnu smukkere

Frugttræer kan ikke kun give dig lækre frugter, men de kan også være med til at forskønne din have. Enten du planter et enkelt træ som et solitært element eller grupperer flere træer sammen, vil de tilfører haven en smuk og naturlig atmosfære. De blomstrende træer om foråret er en sand fryd for øjet, og de modne frugter om sommeren og efteråret giver haven et indbydende og høstpræget udtryk. Frugttræer kan desuden være med til at skabe skygge og ly i haven, hvilket kan være rart på varme sommerdage. Så hvis du ønsker at gøre din have endnu smukkere, så er frugttræer et oplagt valg.

Bestil dit frugttræ nu

Bestil dit frugttræ allerede i dag og få det leveret direkte til din dør. Vores udvalg omfatter et bredt sortiment af de mest populære frugttræer, såsom æble, pære, kirsebær og blomme. Uanset om du har en lille have eller en større ejendom, har vi et frugttræ, der passer perfekt til dit behov. Bestil nu og nyd frugterne af dit arbejde allerede i næste sæson.